torsdag 25 juli 2013

SM Dag 1

Hej på er kära bloggläsare!

Dag 1 på SM påbörjades med en lugn morgon med väckning kl6 och medan alla gick upp och lagade frukost låg Sebbe kvar och kåvrade sig i den sköna sängen. Eftersom vi kom iväg väl i tid var det ingen stress att rigga båten och kolla upp ändringarna i seglingsföreskrifterna innan vi rullade ut i den alldeles lugna hamnen.

Som ni märker var morgonen och förmiddagen en lugn passage på många sätt, däribland vinden och vädret som inte lät sig kallas på något sätt. Med nordöstlig vind och prognos på vridande mot syd, samt strålande sol med lätt bris insåg vi att idag kommer vriden att markeras med stiltje.

Innan första racet gick igång fick arrangörerna och banläggarna jobba hårt och flytta banan i rätt position innan nästa stiltje och vrid... men vid halv tolv gick den första starten igång och vi nailade den uppe i lovart. Racet löp vidare med tighta vrid och vid rundingarna läskigt roliga situationer. Vi slutade på en 15e plats med en del förflytning upp och ner i fältet. Ett bra race med smärre resultat.

Race 2 satte vi också starten, klarade dock inte av att hålla båten i lä för att gå på vår strategi ut till vänster. Vi slog oss ur skiten men med lite vel hit och dit hade vi tappat större delan av fältet och var på fel sida dessutom. Detta race var dessutom som det första ganska vridigt och det gällde att kunna slå fritt för att hålla sin position vilket ledde till ett spritt fält trots x-gate banan.

I race nr.3 startade vi sämst på hela dagen och ändå slutade i 6a! Stack höger förta kryssen, inte någon bättre position. Länsen gick vi vänster om fältet och gick då en relativt mycket kortare väg, därmed förbi halva fältet. Andra kryssen, höger ut på ett perfekt vrid och vi rundade ner för sista läns i mål starx bakom HPI som rundade motsatt märke och stack vänster. Vi höger och tog lite extra tryck och med Joel stenhårt koncentrerad på spinnen gled vi förbi HPI och de andra "vänsterbåtarna" och slutade som sagt 6a!

Väl nöjda med dagen ska den avslutas med middag på restaurang med lite kompisar vi inte träffat på länge.  

Allt gott!  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar