söndag 29 juli 2012

SM dag 2

"Nu ska vi vara sådär riktigt jävliga och slå på någon varje gång vi måste göra ett slag"

Hej!
Idag kändes helt klart som en bättre dag. Även om vi placeringsmässigt inte låg mycket längre fram i fältet kändes det som om vi hade ett helt annat driv i båten. Vi gick lite snabbare, tog bättre höjd och var definitivt mer samspelta i teamet! Med hjälp av tips som vi fått av flera härliga expresseglare igår på aftersail så fick vi ännu bättre koll på båten, vilket jag anser var en av anledningarna till att vi hade bättre fart.
Komiskt nog var det i princip stockholmsvind idag, med snabba vrid och vindbyar som kommer flygande kors och tvärs över banan (det kändes nästan som hemma).
Våra starter var sämre än igår,  bortsett från den första. i den andra körde vi bort oss totalt och startade i andraled, detta tog vi dock tillbaka med hjälp av god taktik och bra fart i båten. i sista var vi lite sena med att accelerera och drev därför ganska snabbt ner bakom en båt, vilket gjorde att vi fick slå oss bort och kämpa oss tillbaka. Det sistas racet var väldigt spännande just för att fältet var väldigt kompakt, efter hela första kryssen skilde det bara några ynka båtlängder mellan första och sista båt.
Placeringsmässigt kom vi 20e och sedan 16e. det finns ännu inte något resultat för sista racet vilket gör att vi inte kan vara säkra, men jag gissar på en placering runt 20e även där.
Så, summerat fick vi bättre resultat än igår samt att jag anser att vi helt klart seglade genrellt sätt bättre, vilket är superkul och visar på att vi utvecklas.
Nu har vi precis kollat upp morgondagens väder och tänkte dra till kojs efter en trevlig middag med seglarna inne i centrum.
Imorgon gäller det, de sista te racen för detta mästerskap!

4 kommentarer:

  1. Bra avslutat!
    Pallen om ett något/några år?
    Kör hårt grabbar
    ///Jocke

    SvaraRadera
  2. Tackar!

    jaa vi satsar mot det iaf ;)

    SvaraRadera
  3. JOCKE VAD HETTE FACEBOOK-GRUPPEN?

    SvaraRadera